עיצוב ואבזור סביבת גרם המדרגות – שרון מעקות

בואו נדבר לרגע על הפיל שבחדר: הקיר שעליו נשענות המדרגות בבית. הוא נחשב לאזור שקשה לטפל בו עיצובית ובנוסף לכך, הוא אינו פונקציונאלי, מעבר לתפקידו הראשי כקיר המדרגות. אלא שזה ממש לא חייב להיות כך. קיימות דרכים רבות להפוך את החלק הזה של הבית לשיקי, מתוחכם ולמקום נפלא לאלמנטים עיצוביים מלאי אופי.

שימוש מושכל בצבעים, חיפויי קיר דקורטיביים, טפטים, אלמנטים תלויים ויצירות אמנות יכולים בהחלט להפיח בו חיים ולהפוך אותו לנעים לעין או אפילו, אם אתם חפצים בכך, לאטרקציה ייחודית שאי אפשר להתעלם ממנה (בקטע טוב, כמובן).

לעצב את סביבת המדרגות 

בגרם מדרגות מעוקל ניתן להפוך את אזור תחילת גרם המדרגות לפינה נעימה לישיבה והסבה, שהופכת את כל האזור לחמים ונעים. הכוונה היא לפינה ה"מבוזבזת" שנוצרת על הרצפה שליד עיקול גרם המדרגות. ניתן להניח בה שתי כורסאות מעוצבות ושולחן קפה קטן המותאמים לקו העיצובי של הבית ולהפוך אותה לפינת ישיבה נעימה. 

מדרגות עץ אלון אמריקאי עם מעקה ברזל וזכוכית אקסטרה קליר בקריית אונו

תליית דברי אמנות על הקיר

ניתן לקשט את הקיר המלווה את המדרגות באומנות ודקוצריה לקיר החולקים סגנון אחיד, כך שנוצרת תצוגה בעלת שפה אחידה ויחד עם זאת כל פריט עומד בפני עצמו. גם קובץ צילומים משפחתיים או אמנות שימושית שנאספה בטיולים בעולם, יכולים לעשות את העבודה מצוין.

ספסל אלון יפני מתחת למדרגות 

הפתעה מחוץ לקופסא

הנה רעיון שמיועד לנועזים והיצירתיים שביניכם, אלה שאוהבים לתבל את העיצוב שלהם במעט הומור: ניתן לתלות על הקיר ועל התקרה באזור המדרגות אלמנטים מפתיעים ולא צפויים. רעיון לדוגמא: נעלי עקב בצבעים שונים, כך מרוויחים גם כתמי צבע עליזים וגם חיוך… 

טפט – לא מה שאתם חושבים

במשך תקופה ארוכה סבלו הטפטים מתדמית מיושנת והם יצאו לגמרי מהאופנה. אלא שהטכנולוגיה המפותחת כמו רעיונות עיצוביים חדשניים הולידו דור חדש של טפטים שיוצרים באזור המחופה בהם אווירה כוללת ייחודית, מייצרים אפקטים מפתיעים ואף לוקחים אותנו למקומות רחוקים לתרבויות אקזוטיות. 

חיפוי קיר עם מרקם ייחודי

תוכלו לבחור מתוך מגוון עצום של חומרי גמר וחיפוי המיוצרים בטכנולוגיות מתקדמות  ומיושמים בשיטות שונות. לא משנה באיזה מהם תבחרו:  צורות גיאומטריות, חיספוס רנדומלי במרקם גרגרי או שילוב חכם של חומרים, ובתנאי שתעניקו לקיר המדרגות מראה בעל מרקם ייחודי ומעניין.   

תאורה – אפקט ה"וואו" 

מדרגות, בהיותן אלמנט שהוא גם עצובי וגם פונקציונאלי, מהוות את האלמנט האדריכלי הדומיננטי ביותר ברוב החללים. יש המכנים אותן "פיסול פונקציונאלי". אלא שבעוד שבמשך היום ברוב הבתים לא נדרשת בהן תאורה, בשעות החושך זה כבר סיפור אחר לגמרי. לתאורה שני תפקידים עיקריים. הראשון, פונקציונאלי ובטיחותי: להאיר את המדרגות כדי לאפשר עליה וירידה בבטחה. השני, עיצובי: בכוחה של תאורה שמתוכננת באופן חכם להפוך לכלי עיצובי דומיננטי, כזה שמייצר את "אפקט הוואו".

תאורת שטיפה קירית נמוכה מעל המדרגה 

ניתן לשלב תאורת קיר שקועה בגובה נמוך מעל המדרגה, כך שהגוף זורק אלומת אור לעבר המדרגה. גובה הנקודה תלוי בנתוני גוף התאורה, כמו עוצמת ההארה וצורת האלומה שתיווצר על גבי המדרגה. מקובל לשבץ תאורה כזו כל מדרגה שלישית. 

מדרגות עץ אגוז אמריקאי עולות לקומה השניה על קונסטרוקציות מנירוסטה ולצידן מעקה זכוכית אקסטרה קליר בוילה ברמלה

תאורה בנישות המצויות בקיר המדרגות או בקיר הפודסט

במידה ותכננתם מראש נישות דקורטיביות המפוזרות לאורך קיר המדרגות או בקיר הפודסט, ניתן לשלב בהן תאורה ולהניח במרכז כל נישה אלמנט אמנותי כגון על פי טעמכם. כך תוסיפו חגיגיות וגם דרמה לגרם המדרגות שלכם. 

תאורה בתחתית המדרגה

כאשר משלבים פס לדים סמוי בתחתית המדרגה, בחלק בו נוצרת חפיפה עם המדרגה שמתחתיה, נוצר אפקט תאורה מעניין של ריחוף שמייצר עניין וגם נותן מענה בטיחותי בהארת המדרגה שמתחת. 

תאורה סמויה בניתוק בשני צידי קיר המדרגות

כאשר מייצרים ניתוק במפגש שבין קיר המדרגות לקירות המאונכים לו, ניתן לשלב תאורה סמויה במפגש. כך נוצרת תאורה לינארית רכה ומפוזרת משני צידי קיר המדרגות. האפקט הנוצר הוא חגיגי ומסתורי ומבליט היטב את הקיר.

זוהי רק טעימה על קצה המזלג ממבחר שיטות תאורה דקורטיבית לאזור המדרגות. תודו שזה "וואו". 

זה מה שחסר בכל בית

אנחנו אוהבים לשמור חפצים ובכל בית חוזרת טענה קבועה: אין מספיק שטחי אחסון. הנה לכם פתרון יצירתי נוסף לאחסון שלא ידרוש מכם שטח רצפה נוסף: השתמשו בחלל שנוצר מתחת למדרגות כמקום אחסון מעוצב. זהו חלל שמימלא לא ניתן להשתמש בו, בואו נהפוך את הלימון ללימונדה. פתרונות נגרות יצירתיים יכולים לסייע לכם להפוך את הפתרון הזה לאסתטי ופונקציונאלי. 

אז מה דעתכם עכשיו על קיר מדרגות? קיר מבוזבז ומשעמם או הזדמנות נהדרת לחגיגה עיצובית? ההחלטה בידכם.